In dit artikel bespreken we wanneer, waarom en hoe draagbare röntgensystemen te gebruiken. Daarnaast bespreken we drie draagbare röntgenoplossingen van Logos Imaging LLC.


Wanneer draagbare röntgen detectieoplossingen gebruiken?

Defensie_persbericht_PEO_security_röntgen_EODElke dreiging is anders van aard; in urgentie, omvang, locatie, detecteerbaarheid, traceerbaarheid en hoe de dreiging te beheersen. Maar wat nu als het binnenlandse veiligheidspersoneel een verdachte koffer aantreft op een groot treinstation, bijv. Centraal Station Utrecht of Schiphol? Om risico’s te minimaliseren dient het veiligheidspersoneel zo snel mogelijk te achterhalen of de dreiging potentieel gevaarlijk is.

Waarom draagbare röntgen detectieoplossingen?

Het uitgangspunt is om zo min mogelijk personen bij het identificatieproces van de dreiging te betrekken. Röntgentechnologie biedt uitstekende mogelijkheden om de inhoud van een verdacht pakket snel, draadloos en op veilige afstand te identificeren.

De draagbare, robuuste en zeer dunne röntgen flat panel systemen van Logos Imaging zijn speciaal ontwikkeld om met behulp van röntgenstraling de inhoud van verdachte pakketten te detecteren.

Hoe gebruikt u een draagbaar röntgensysteem van Logos Imaging?

Glass-free_XIRÓS_Logos_PEO-security-Draagbaar-röntgenAlle flat panel röntgensystemen van Logos Imaging zijn uitgerust met een hoogwaardige en draagbare Golden Engineering röntgenbron. Zowel de röntgenbron als het flat panel systeem werken draadloos (bekabeld  is ook mogelijk). De batterijen in de imaging panelen hebben een lange levensduur, ze zijn amorf silicium TFT (geen breekbaar glas), schok- en valbestendig tot 1 meter en IP-gecertificeerd (tot IP67).

Het verbinden van het flat panel en de röntgenbron is eenvoudig dankzij de laptop / tablet pc, die is uitgerust met ingenieuze, gebruiksvriendelijke software (bekijk de onderstaande video voor video-instructies). Zodra u verbonden bent is binnen enkele seconden een hoog resolutie röntgenbeeld gemaakt. Zorg ervoor dat u en uw beveiligingspersoneel op veilige afstand staat bij het maken van de röntgenfoto. Blootstelling aan ioniserende straling is risicovol voor de gezondheid van de mens.

Wilt u meer weten over de risico’s van ioniserende straling bij het gebruik van röntgensystemen? PEOneer Tommy Hermans – stralingsexpert PEO Security – vertelt u graag meer!

Zo gebruikt u het draagbare röntgendetectiesysteem (video)


Doelgroepen van draagbare röntgendetectiesystemen

De flat panel systemen van Logos Imaging zijn ontwikkeld voor defensie (EOD), militaire missies, douane en binnenlandse veiligheid. De systemen zijn zeer geschikt voor het detecteren van veelvoorkomende dreigingen, waaronder Improvised Explosive Devices (IED).

Ministerie van Defensie kiest voor PEO Security

“Het Ministerie van Defensie kiest voor PEO Security als leverancier voor de vervanging van haar draagbare röntgensystemen voor explosievendetectie.” Lees volledig persbericht hier!

Welk paneeltype kiest u?

In dit artikel vindt u drie soorten panelen met verschillende belangrijke unieke kenmerken. Klik op onderstaande links voor de volledige specificaties, aangeboden op de productpagina’s (inclusief technische datasheet).

Flat panel röntgensystemen*:

• STENÓS;
• XIRÓS;
• PRÓTOS.

*Alle draagbare röntgenoplossingen worden geleverd met een hoogwaardige röntgenbron van fabrikant Golden Engineering.

STENÓS specificaties:

STENÓS Flat Panel System draagbaar röntgen

STENÓS Flat Panel System

• 14 “x 17” actief gebied;
• revolutionair glasvrij ontwerp;
• 3 mm rand aan één zijde;
• 12 uur batterijgebruik per lading;
• afneembare handgreep en antenne.
Lees meer…

XIRÓS specificaties:

XIRÓS Flat Panel System draagbaar röntgen

XIRÓS Flat Panel System

• 12 “x 12” actief gebied;
• revolutionair glasvrij ontwerp;
• 3 mm boord aan twee kanten;
• 16 uur batterijgebruik per lading;
• afneembare handgreep en antenne.
Lees meer…

PROTÓS specificaties:

PRÓTOS Flat Panel System draagbare röntgen

PRÓTOS Flat Panel System

• 8.4 “x 6.3” actief gebied;
• revolutionair glasvrij ontwerp;
• weegt 2,2 lb (1 kg);
• 13 mm dik;
• 5 mm onderrand.
Lees meer…

Bovenstaande informatie en specificaties is in een notendop draagbare röntgendetectie van Logos Imaging. Meer weten over draagbare röntgenoplossingen? Neem contact op met Tommy Hermans via: www.gotopeo.com/contact

Liever een videogesprek?

PEO regelt het! www.gotopeo.com/contact

Specialisten

Fabrikanten

Logos Imaging

Innovatieve draagbare röntgensystemen voor security toepassingen ...