WIJCHEN – Het Ministerie van Defensie kiest voor PEO security als leverancier voor de vervanging van haar draagbare röntgen imaging systemen voor explosievendetectie. De Amerikaanse fabrikant van PEO security LOGOS IMAGING LLC. produceert de hoge resolutie röntgen detectiesystemen, gebaseerd op draagbare Golden Engineering X-ray bronnen. De vernieuwde systemen maken het mogelijk de inhoud van verdachte koffers, poststukken of pakketten ‘on the spot’ direct zichtbaar te maken. De systemen worden o.a. op buitenlandse expedities ingezet. Voor het Ministerie van Defensie betekent dit een stap voorwaarts in modernisering van explosievendetectie.


Risicomitigatie en direct ter plaatse

Met behulp van röntgenstraling in combinatie met hoge resolutie imaging systemen is de inhoud van een pakket of post direct zichtbaar. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst) beoordeelt direct of een koffer mogelijk een gevaar vormt. Een voordeel is dat geen enkele specialist een mogelijk gevaarlijk pakket hoeft te openen voor de identificatie van de inhoud en dat verhoogt de veiligheid van personeel. Dit versnelt de procedure van identificatie van de inhoud van een pakket aanzienlijk.

Wilt u meer informatie? Contact PEO security, via com@gotopeo.com / Emile de Kler of via +31(0) 24 648 86 88.


Over PEO en Logos Imaging LLC.

*PEO is een handelsonderneming met de focus op security, radiation technology en electro optics. De afdeling security levert en verhuurt röntgen- en metaaldetectieapparatuur inclusief inbedrijfstelling, training en service ten behoeve van veiligheidsmitigaties.

*Logos Imaging LLC. is een in de VS gevestigde fabrikant van innovatieve draagbare röntgensystemen. De robuuste Röntgensystemen maken het mogelijk om de inhoud van verdachte pakketten te identificeren. De software- en hardware-interface voorzien in een naadloze integratie van een breed scala aan draagbare röntgen beeldvormingsapparaten.

Logos Imaging LLC. röntgen explosievendetectie imaging system - MinDef

Logos Imaging LLC. röntgen explosievendetectie imaging system – MinDef

Specialisten

Fabrikanten

Logos Imaging

Innovatieve draagbare röntgensystemen voor security toepassingen ...