Onlangs zijn er meermaals bombrieven (Improvised Explosive Devices – IED) gestuurd naar bedrijven. In januari dit jaar waren het acht bedrijven die hiermee te maken kregen. Ook in februari zijn bombrieven naar een drietal bedrijven gestuurd. Deze hebben geleid tot ontploffingen.
(‘Elf bombrieven verzonden: de gebeurtenissen op een rij’, NU.nl)

Op het moment dat het bekend is dat het om een bombrief gaat, rukt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) uit om het explosief onschadelijk te maken. Aangezien de dader(s) de brieven steeds een nieuw uiterlijk geven, is het moeilijk te herkennen of het om een verdacht pakket gaat.

Is screening m.b.v. Röntgen de oplossing?


XIS-5335 X-ray bagagescanner voor het screenen van verdachte pakketten

De Astrophysics XIS-5335 (90kV) X-ray bagagescanner is een compact mobiel scansysteem dat uitermate geschikt is om verdachte pakketten te screenen in postkamers en warehouses / distributiecentra. Het is de kleinste bagagescanner (53,3 x 35,4 cm) in de XIS-serie. Het systeem is optioneel verkrijgbaar met grote rubber wielen en trekbeugels voor makkelijke interne verplaatsing.

Met een X-ray bagagescanner op de postkamer bent u zelf in staat om verdachte pakketjes te identificeren en verhoogt u de veiligheid van medewerkers. Ook helpt het om een vals alarm te voorkomen.


Draagbare röntgeninspectiesystemen voor ‘on-the-spot’ screening door EOD-professional

Met de Logos Imaging draagbare röntgeninspectiesystemen zijn verdachte postpakketten op locatie direct en draadloos te screenen. De inhoud is onmiddellijk in hoge resolutie zichtbaar.

Een Explosieven Opruimingsspecialist hoeft op deze manier geen enkel pakket te openen – loopt dus geen onnodig gevaar – waardoor de procedure van identificatie snel verloopt.

Heeft u interesse in apparatuur die u de mogelijkheid biedt postpakketten veilig te scannen? Of wilt u een demonstratie?

Neem contact met PEO! Wij bieden u graag een oplossing voor uw applicatie.

Specialisten

Fabrikanten

Astrophysics Inc.

Turn key röntgen inspectiesystemen voor post en kleine pakketten, reis bagage, mobiele cargo screening en bij behorende metaaldetectie apparatuur. ...

Logos Imaging

Innovatieve draagbare röntgensystemen voor security toepassingen ...