Is flexibele inzetbaarheid van röntgenapparatuur en metaaldetectie de oplossing?

“Opnieuw smokkelwaar ontdekt in gevangenis”, schreef De Telegraaf op 26 augustus 2019. Smokkelwaar komt vandaag de dag nog steeds met regelmaat de Nederlandse gevangenissen binnen. Verdovende middelen, minuscule telefoons, wapens; gedetineerden zijn gevangenisbewaarders soms te slim af.

De huidige inzetbare middelen om de kamers van ‘zittenden’ te controleren op contrabande zijn het afgelopen decennia niet veranderd. Dat betekent echter niet dat innovatieve oplossingen niet ter handen zijn. Sterker nog: röntgen bagagescan inspectiesystemen en metaaldetectiepalen bieden belangrijke voordelen!

Daar waar speurhonden slechts korte tijd inzetbaar zijn, werkt een X-Ray bagagescanner of metaaldetectiepaal altijd voor de volle 100%. Geurloze objecten detecteren met honden is daarnaast ook geen optie. Ten tweede is het verstoppen van kleine objecten zoals de minuscule telefoon voor de gevangene een sport: het vinden van deze objecten zonder röntgensystemen eveneens. Maar hoe dragen nieuwe innovaties mogelijk bij aan het weren van contrabande?

Röntgenbagagescanners

Een röntgen bagagescanner is bruikbaar om de inhoud van kamers te screenen, om zodoende de verborgen minuscule telefoon te detecteren. Bijvoorbeeld in beddengoed of zelfs in een toegelaten draagbare radio. Lees meer over bagagescanners.

Metaaldetectiepaal

Voor grote objecten zoals een matras biedt de mobiele en draagbare metaaldetectiepaal (de MSD Magneto Static Detector van CEIA) grote voordelen. De gevangenisbewaarder plaatst de metaaldetectiepaal bij de celdeur en loopt met de grote objecten langs de paal. Metalen materialen en minuscule telefoons zijn direct detecteerbaar! Plaatsen in een gang is natuurlijk ook een optie.

Langslopen MSD

CEIA – MSD

Draagbare MSD ingepakt

Minuscule telefoon

 

Mobiele röntgenscanners van Astrophysics bieden uitkomst!

XIS-6040N Event Edition

XIS-6040N Event Edition

Reguliere bagagescanners zijn preventief inzetbaar en veelal plaatsgebonden. Mobiele X-ray scanners zijn ontwikkeld voor snelle ver(plaatsing) en directe interventie. Onderstaande video demonstreert hoe de XIS-6040SE röntgen bagagescanner van Astrophysics in slechts 70 seconden gebruiksklaar is en [1] snelle plaatsing en [2] directe interventie garandeert.

Bekijk de ‘bagagescanner binnen 70 seconden gebruiksklaar’ video!

PEO Security vertreibt auch in Deutschland. Bitte kontaktieren Sie uns für weitere Informationen und Lieferbedingungen.

Specialisten

Fabrikanten

Astrophysics Inc.

Turn key röntgen inspectiesystemen voor post en kleine pakketten, reis bagage, mobiele cargo screening en bij behorende metaaldetectie apparatuur. ...

CEIA

Metaaldetectiepoorten met extreem hoog onderscheid van metalen voorwerpen. ...